Testimonis

Marcelo Valente
48 anys, guitarrista i professor de música.

El meu nom és Marcelo Valente (48 anys), a l'hora de descriure la meva relació l'amb mètode Pilates, haig de començar per dir que m'entusiasma anar a la sessió (no sóc molt amic de l'exercici físic) i em sento molt bé en tornar d'ella (més estiratge..., fins a més alt).

Després correspon citar les sensacions que s'experimenten en la sessió. Sempre vaig trobar molt curiós que malgrat sentir que no es "fa gairebé res" amb el cos, la sensació una vegada acabat l'exercici és molt clara i plaent. Quan deia que no es "fa gairebé res" amb el cos volia dir que no se sotmet al cos a un exercici extrem, encara que evidentment sí que es mou... i no poc.

De les sessions valoro la consciència corporal a la qual estimulen i alguna cosa que anomenaría una "teràpia anti-envelliment", m'explico: en treballar amb "el llit Pilates" un ha de reconèixer no solament la força muscular necessària per al moviment desitjat, sinó també les forces que els propis molls produeixen. La conclusió és que a més de necessitar activar la musculatura és necessari saber adequar-se per força de la "llitera Pilates", d'aquí la situació d'equilibri corporal que genera la sessió de Pilates i és per això que plantejo el de teràpia anti-envelliment..., evidentment envellim igual però és ben important sentir que ens mantenim joves.

Sylviana Dicovsky
flautista i pedagoga.

El mètode Pilates per a mi és una síntesi del que vaig buscar durant molt temps en diferents disciplines corporals: consciència del teu cos, estirament, treball d'una postura correcta i tonificación de la musculatura. Ho recomano.

Alexa de Blois
32 anys, fotògrafa freelance.

Havia sentit parlar dels beneficis del mètode Pilates, però finalment em vaig decidir a provar-ho després del part. Vaig ser a la primera classe de prova i vaig quedar encantada. Es treballen de forma suau tots els músculs del cos, millora l'elasticitat ràpidament, aprens a corregir males postures i a respirar. La professora excel•lent, t'asseguis com a casa des del primer moment. A més és divertit i amè, no puc recomanar-ho més.

Encarna García
32 anys, diplomada educació infantil.

Practicar classes amb Lidia ha millorat moltíssim la meva qualitat de vida. Gràcies al mètode Pilates en Reformer i a la capacitat de Lidia per motivar he enfortit tot el meu cos i he deixat de patir dolor tant en genolls (pateixo Condropatia Rotuliana Bilateral) com en l'esquena (pròpies de la meva professió).

Mireia Foradada
27 anys, pedagoga i màster en estudis de la dona, gènere i ciutadania.

Mai havia fet Pilates, ni tant sols coneixia què era ni per què servia. El meu coneixement es basava potser més en un seguit de prejudicis contra aquesta tècnica, per considerar que era un tipus d’activitat física un tan elitista, i que s’havia posat de moda.

Però entre mal d’esquena i mal d’esquena vaig tenir la sort d’anar a parar a les mans de la Lídia. Una dona coneixedora dels mals físics i de l’ànima per estrès i sobrecàrrega de feina. Però també coneixedora de qui era Pilates, dels orígens d’aquesta tècnica i dels seus beneficis corporals. Després d’anys de pagar-me massatges caríssims, que només servien per a refer-me momentàniament, em vaig adonar que necessitava quelcom preventiu per prevenir el mal d’esquena.

Així doncs, de sessió en sessió vaig anar millorant els meus mals d’esquena fins al punt que poques vegades pateixo d’això ara. El pilates però, m’ha servit per a millora la meva posició postural, i a més a més he reforçat i pres consciència d’altres parts del meus cos, necessàries per a poder trobar un equilibri global en mi mateixa, a nivell físic, emocional i psicològic. Moltíssimes gràcies, Lídia!

Jesus Rodrigo
39 anys, directiu de banca.

Fa poc que estic amb la Lídia i puc dir que la meva experiència ha estat molt positiva. Des del primer dia vaig veure clar que volia continuar. La meva intenció era fer una sessió per setmana però em va sorprendre tant i vaig veure tanta professionalitat que no vaig dubtar a anar dues vegades per setmana. Ara porto un mes i puc afirmar que em trobo millor i la meva posició ha canviat i això em motiva molt doncs sempre adoptava una mala postura i de tant en tant sentia molèsties. Sens dubte continuaré amb la Lídia que a més de ser una molt bona professional, és molt atenta i pacient.

Marc Fontanet
27 anys, Cicle formatiu d’electróniques de consum.

Practico Kung Fu des de fa anys i buscava completar-ho amb una mica més. Vaig provar una classe de Pilates en Reformer i vaig descobrir que tenien molts punts en comú, com la concentració i la respiració. Pilates m'ajuda a reforçar l'elasticitat i la força, sobretot de la musculatura interna i a desconnectar en les sessions de les tensions diàries.